Community Forums > Voobly General > General Discussion / Off Topic > Rambit Cb Map Guide ( Turkish )

Rambit Cb Map Guide ( Turkish )

 [1M]Ejuukan


Düzenlendi28/10/2010 - 22:08 tarafından [1M]Ejuukan
0'dan başladığınızı varsayarak yazıyorum bunları .

Temel Kavramlar

Raze nedir . Nasıl alınır = Raze her tower , gate , castle benzeri şeyleri yıktığınızda 1 raze = 1 bina olarak hesabınıza geçer . 2 raze = 1 king olarak size
döner . 20 raze sınır vardır . 20 razeyi tamamladığınızda sistem size her 5 dakikada 1 king vericektir
You must login into Voobly to view image

You must login into Voobly to view image

You must login into Voobly to view image


Kill nedir
= Kill öldürdüğünüz her asker başına 1 kill olarak hesaba geçer . her 50 killde 1 king sistem size verir. 2000 kill sınır vardır. 2000 kill tamamladığınızda sistem size 2 dakikada 1 king vericektir .
You must login into Voobly to view image


Respawn = Öldüğünde tekrar çıkan askerler bu sınıfa girer . oyun başında aldığınız khan yada paladin ve hero storeden aldığınız askerler bu sınıfa girer . hero storeden aldığınız askerlerin tek farkı 200 pop sınırına kadar durmadan çıkmalarıdır . tabi hepsinin zamanı var . 5 saniyede bir size 1 asker verir . 200 popa erişene kadar.



Oyun Başlangıcı

1- Öncelikle oyun başladı . hemen üniversiteden guard tower ve blacksmithden bodkin arrow yeniliğini yapıyoruz ve paladin alıyoruz yandan. olabildiğince bombard towerınızı , paladinlerinizi ve ortadaki towerlarınızı çok kullanın . size büyük avantaj sağlar raze açısından .
You must login into Voobly to view image


Civlere göre yapılması gerekenler .
Aztek = Civ aztec ise biraz zorlu bir başlangıç sizi bekliyor . başta size verilen 5 kinginiz var . yapmanız gereken charlemagne almak . fakat charlemagne için 3 king daha lazım yani 6 raze gerekiyor . bu yüzden ortaya olabilince çok kullanmak zorundasınız . yanınızdaki adam sizden iyiyse biraz towerlarına saldırın sonra o saldırırsa geri çekilin . sonra adam razeye çıktığında towerlarına girin ( tabi charlemagne için hala king gerekiyorsa ) . robinede bekleyebilirsiniz ama tavsiye etmem . thumb ring ve ring archer armor aztecde yok . bu büyük dezavantaj . charlemagneyi aldıktan sonra impe gidin . garland wars yeniliğini bize +4 atak vericektir . hadi savaşa . sağlam hero olarak martel alın . ondan sonra middle , harald yada global gidin eğer food varsa

Britons = Yapmanız gereken hızlı tower doldurmak . bi tane castle yardımcı olarak alın sonra towerlara archer doldurun . Eger henry varsa oyunda imperial BASMAYIN . full raze yaptıktan sonra robin hood alın . sonra imp basın . britonun robinleri range açısından fazla olduğundan ondan sonrası kolay :D .

Byzantines = Yapmanız gereken basit . 4 raze alıp henrye gitmek . zaten towerlar upgradeli olduğu için basmanıza gerek yok . ondan sonra subotai + imp. ondan sonrada middle alın gg.

Celts
= Henrye gidin . ardından martel + imp.. ardından middle , harald yada global .

Chinese = impe gidin . tower ve adamlarınız upgradelerini eksiksiz yapın . +3 tane castle alın . isteğe göre 4 olabilir . Chu nokular henryleri ve mamelukeleri ve mangudaileri rahat yer . diğer archerlara karşı zayıftır dikkat ! alabilcekleriniz subotai (tavsiye etmem pek) , khan , harald

Frank = Henrye gidin . ardından martel + imp. ardından middle , harald yada global

Goths =
Henrye gidin . ardından martel + imp.. ardından middle , harald yada global

Huns = Henrye gidin . ardından subotai + imp.. ardından middle , harald yada global

Japanese =
Bu civ biraz karışık . Eğer profesyonel değilseniz sakın imp falan basmayın .henrye gitmeye çalışın . charlemagne yada robinde olabilir . infantry ve archer yenilikleri japanda full var .
ardından martel + imp. ardından middle , harald yada global

Koreans = Koreans artık eskisi gibi güclü degil . Henryler + -40 pop + 1 kingle başlaması iyice işi zora sokuyor . biraz zor ama başarabilirseniz oyunu yönetirsiniz . 1 castle alıp en kısa sürede imp olmaya çalışmalısınız . imp olduktan sonra full castle yapın . ondan sonra khan yada harald bekleyin

Mayans =
Mayansda eski gücünü kaybetti diyebiliriz eski mapa göre . yapmanız gereken towerlarınızı doldurmak . castle almaya gerek yok isterseniz 1 castle alabilirsiniz . imp olduktan sonra 3 castle basıp savaşa çıkın . henrylere dikkat edin calavrylere karşı çok zayıftır mayans . alabilcekleriniz robin hood , subotai , martel , middle , khan , harald

Mongols = Rambit Cbnin en iyi civlerinden biri diyebiliriz . Henryleri archerları charlemagneleri çöp gibi yiyen bir civ ! yapmanız gereken ilk şey impe gitmek . ardından full castle yapıcaksınız . ondan sonrası kolay . THUMB RING sakın unutmayın archery rangeden yapılması gerek . ondan sonrasında khan yada middle yada harald alabilirsiniz

Persians =
Çoğunuzun bildiği filleri olan civ :D . Rambitin en iyi civlerinden biridir . yapmanız gereken biraz farklı . 2 kingle 2 castle alıyosunuz baştan . ondan sonra imp basmıyorsunuz 2 king daha yapıp villager alıyosunuz . town center yapıyosunuz . ondan direk imp basıyosunuz . ardından 7-8 villager yapıp castle yapıyoruz . oyunun ilerleyen kısmında size tekrar stone veriyor . onlada castle yapıyoruz . toplamda 160 fil oluyor . ENJOY yani :D . ondan sonra tavsiyem harald yada global alın .

Saracens =
Saracen kullanmayla alakalı bir civdir . Bonusları ve teknolojileri bakımından her türlü komboya , heroya ve her koşulda kill almaya uygundur . Saracenle oyunu % 80 alırsınız düzgün oynarsanız . yapmamız gereken imperial basmak . ardından full castle . pop unuzu korumaya dikkat edin . az popla bişey yapamassınız . ondan sonra khan yada harald alın .

Spanish = 2 castle alıyorsunuz başlangıçta sonra impe gidiceksiniz ondan sonra 2 castle daha alın işinizi görür . spanishde dikkat etmeniz gereken şey popunuzu korumak . askerler yavaş çıkıyor diğerlerine göre dikkat edin . ondan sonra martelden yukarısı herolar işinizi görür .

Teutons =
Bundada tower doldurcaksınız . impe gidip unique teknoloji + consription research yapıyoruz . bi tanede castle alıyoruz . sonra towerlarımızı fullüyoruz . ondan sonra raze tamamlayınca oyundaki henry olan playerlara yada saracene saldırın . henryleri yer tektonik knightlar . ondan sonra martel alın . ondan sonrada middle yada harald .

Turks = Bundada tower doldurcaksınız . 2 tane castle alın başta . ondan sonra imp basın . 2 castle daha alın . ondan sonra khan , middle yada harald kasın .

Vikings = Henrye gidiceksiniz başta . ondan sonra subotai yada martel . ardından middle yada harald .

Takım oyunlarında partnerinizle beraber hareket ederseniz %90 oyun sizi olur . takım oyunlarında genelde bu faktör ihmal edilir . fakat siz yapabilirseniz abartısız söylüyorum alırsınız oyunu .

ilerleyen saatlerde daha geniş bilgi vermeye çalışıcam
Bağlantı | Yanıt | Alıntı
 Kuvvy


Gönderildi 28/10/2010 - 13:57
Eline sağlık Suicaste. Öğrenmek isteyenler için çok açıklayıcı ve net olmuş.
Teşekkürler
Bağlantı | Yanıt | Alıntı
 KingR


Gönderildi 28/10/2010 - 15:14
Eline sağlık. Taktiklerimizi herkese anlatma ;) Gerçi civ taktikleri tamamen oyunu okuma ve yanındaki ve oyundaki diğer civ'lerle alakalı. O da ancak tecrübe ile oluyor.
Bağlantı | Yanıt | Alıntı
 KingR


Gönderildi 28/10/2010 - 15:15
Bu ss'leri koyduğun oyunu kimin kazandığını tahmin edebiliyorum sanırım :)
Bağlantı | Yanıt | Alıntı
 [1M]Ejuukan


Gönderildi 28/10/2010 - 15:18
ben kazandım gelirsen atarım recleri :D
Bağlantı | Yanıt | Alıntı
 God0s


Gönderildi 31/10/2012 - 09:04
;tongue
Bağlantı | Yanıt | Alıntı
 [1M]Ejuukan


Gönderildi 25/04/2014 - 01:57
burayı güncellicem bi ara . baya şey değişmiş yeni haritada


Bağlantı | Yanıt | Alıntı
[1]
1 7 arasından ilk 7 - 0 görüntüleniyor
Foruma Git:
2 Kullanıcı(lar) Bu sayfaya bakıyor (30 dakika içinde)
0 üye, 2 ziyaretçi

What's popular right now: